Hostina

589 Kč 23 €
připravujeme

Hostina

Kuchařská kniha o tom, jak jídlo propojuje lidi

V naší zemi je bezmála 1,5 milionu domácností, v kterých žije jen jeden jediný člověk a ani
v těch zbylých není nijak narváno. Tempo moderní doby je zběsilé a neustále narůstá. Lidé se tak až příliš často stravují sami a v běhu. Rohlík s taveňákem nebo jogurtem každý sám před svou obrazovkou se stal v mnoha našich rodinách standardem.
Tato kniha vznikla s ambicí přispět ke změně. Ukazuje, jak jídlo dokáže propojit lidi, svést je k jednomu stolu, zpomalit a zpřítomnit život. V Hostině najdete vše, co potřebujete proto, abyste uspořádali skvělou hostinu: kde se v Česku dostat ke skutečnému jídlu (místnímu, bez chemie a bez jednorázových obalů), jak vařit podle sezóny, jak vybrat hosty a jak se o ně postarat nebo, jak jídlo servírovat, aby se servírovalo samo. Je velmi pravděpodobné, že
v knize zjistíte, že vařit pro více než deset lidí může být až překvapivě snadné, což je i naše velké přání. Věříme totiž, že hostina může změnit svět. Více viz předmluva ZDE.
Na téma jídla doporučujeme i Bio je naše cesta nebo Zachraň jídlo v kuchyni a knihy od Slámy v botách. Téma pospolitosti se potom věnují Kapitoly z dospělé ekonomie a Jak se žije u Wohlebbenů. Kdo byste chtěli informaci o tom, až bude kniha k dispozici, nechte na sebe kontakt zde

Koupit knihu

Online v ČR a SR

589 Kč

připravujeme

Osobně

 

Autor

Petra Hajzlerová & Pavel Ovsík

Petra Hajzlerová & Pavel Ovsík

Petra Hajzlerová - Petra je jedna z těch tvůrčích duší, které se dokážou doslova ztratit v čemkoli tvůrčím, rukodělném. Od malička jí to táhlo do kuchyně, kde našla ve svých rodičích zapálené učitele. Vaření se tak pro ni stalo postupně nejpřirozenější formou její tvorby. Do toho je od malička zvyklá na návštěvy, a tedy i na pořádání hostin a večírků. Měla to štěstí, že s výjimkou Antarktidy vařila na všech kontinentech, kde měla nespočet možností se učit od místních lidí a jejich zvyklostí. U jižních národů si všimla magické schopnosti jídla propojovat lidi. Od iránských přátel pochopila, že vaření pro velké skupiny může být stejně snadné, a přitom mnohonásobně zábavnější a radostnější než vaření pro malou rodinu. Od té doby je hostina pevnou součástí života i její rodiny - pokud tomu zrovna nebrání epidemie, u stolu se pravidelně schází se sousedy a přáteli.

Pavel Ovsík - Pavel je fotograf s velkým citem pro citlivé začlenění do prostoru a nenápadné zachycování přirozeně plynoucích emocí a okamžiků. Pro fotografování setkání hostů u prostřeného stolu je takový styl práce vhodný. Nelze skupinu moc organizovat, a místo dobrým jídlem přesytit hosty pokyny, kde mají stát a jak se tvářit. Je potřeba hledat krásu v přirozenosti a občas zcela jistě i v nedokonalosti. Pravý život přece také není moc stylizovaný a důležitější je, zda je setkání příjemné a jídlo chutné, než zda je vše dokonale naaranžované. Fotografovalo se sice s vědomím všech hostů, ale s co nejmenším zásahem do jejich konverzace, do ochutnávání a radostných vzdechů po procítění harmonie chutí v ústech. Pokud má někdo zrovna zavřené oči, je to slastí a je to tak v pořádku.

Kde knihu koupit

Online v ČR a SR

589 Kč

připravujeme

Osobně

Vaše názory