Hostina
Hostina
Manuál na to, jak přes jídlo propojovat lidi
V naší zemi je bezmála 1,5 milionu domácností (z celkových 4,5 milionu), v kterých žije jen jeden jediný člověk a ani v těch zbylých není nijak narváno. Tempo moderní doby je zběsilé a neustále narůstá. Lidé se tak až příliš často stravují sami a v běhu. Rohlík s taveňákem nebo jogurtem každý sám před svou obrazovkou se stal v mnoha našich rodinách standardem.
Tato kniha vznikla s ambicí přispět ke změně. Ukazuje, jak právě jídlo dokáže propojit lidi, svést je k jednomu stolu, zpomalit a zpřítomnit život. V Hostině najdete vše, co potřebujete proto, abyste uspořádali skvělou hostinu. Dočtete se tu, kde se v Česku dostat ke skutečnému jídlu (místnímu, bez chemie a bez jednorázových obalů), jak vařit podle sezóny, jak vybrat hosty a jak se o ně postarat nebo, jak jídlo servírovat, aby se servírovalo samo. Je velmi pravděpodobné, že v knize zjistíte, že vařit pro více než deset lidí může být až překvapivě snadné a dokonce ani nijak drahé, což je i naše velké přání. Věříme totiž, že hostina může změnit svět - viz předmluva ZDE.
K tématu jídla a komunity doporučujeme knihy od Slámy v botách a Bio je naše cesta. Pokud byste chtěli kontext k tématu mezilidských vztahů, osamělosti, fungování zdravé společnosti a vlivu komunity a skutečného jídla na zdraví, doporučujeme dvě knihy: Dobrý život ve stínu konzumní společnosti a Mýtus normálnosti.